Waarbij helpt een behandeling haptonomie in Wassenaar?

Haptonomie Wassenaar

Ken je de praktijk voor haptonomie in Wassenaar al? Dit is eigenlijk een praktijk voor fysiotherapie, maar ze bieden er ook behandelingen haptonomie aan. Veel mensen weten niet zo goed wat dit precies is, en daarom eerst deze beknopte uitleg. Haptonomie heeft betrekking op bewustwording rondom je eigen gedragingen en patronen, aangezien deze allemaal invloed hebben op hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal. Een behandeling haptonomie in Wassenaar maakt je bewust van alles wat je voelt en leert je een beter contact met jezelf te krijgen, oftewel met je lijf e soms ook met je emoties. Want je emoties en de manier waarop je daar mee omgaat hebben heel veel invloed op je lijf en hoe je je fysiek voelt. De behandeling haptonomie in Wassenaar gaat dus veel dieper dan een behandeling fysiotherapie, omdat veel verder wordt gekeken dan de klacht an sich. Waardoor ontstond de klacht? Hoe is je slaapritme? En wat zijn de stressfactoren in je leven? Dit zijn onder andere vragen die je kunt verwachten als je bij deze praktijk aanklopt voor haptonomie.

Fysiotherapie en haptonomie in Wassenaar

Je kunt dus zowel voor fystiotherapie als voor haptonomie in Wassenaar terecht bij deze praktijk, wat heel prettig is voor mensen die de combinatie van deze twee juist prettig vinden. Een haptonoom behandelt mensen dan ook vaak met beide principes. Jouw eigen gedrag wordt in kaart gebracht, maar stijve spieren worden ook los gemasseerd. Ook is de kans groot dat je bepaalde oefeningen krijgt die jouw herstel zullen bevorderen. Wat dat betreft lijkt zo’n behandeling haptonomie in Wassenaar heel erg op fysiotherapie, alleen is er dan veel meer aandacht voor het psychische aspect en het ontstaan van jouw klachten. Als jouw klachten namelijk ontstaan door een verkeerde reactie op stress wil je natuurlijk de pijn wegnemen, maar ook zorgen dat die daarna niet terugkomt. Je zult dus ook je eigen aanpak en bepaalde leefpatronen moeten veranderen.

Wat kost een behandeling haptonomie?

Haptonomie kost in principe precies hetzelfde als fysiotherapie, ook bij bovengenoemde praktijk. Het ligt er natuurlijk heel erg aan hoe je verzekerd bent of je daar een deel (of alles) van vergoed krijgt, dus dat kun je het beste even zelf controleren. Indien gewenst kan de behandelaar dat ook voor je uitzoeken en jou vertellen hoeveel behandelingen in jouw pakket zitten. Dan weet je zeker dat je er niet per ongeluk overheen zit en zelf geld bij moet gaan leggen.

Etalagebenen verhelpen in Wassenaar?

Als laatste kun je ook bij deze praktijk terecht als je last hebt van zogeheten etalagebenen. Dit is doorgaans een probleem in de doorbloeding, en kan verholpen worden door bepaalde oefeningen, massage en fysiotherapie. Dus woon je in de buurt van Wassenaar en heb je last van etalagebenen? Klop dan vooral aan bij deze praktijk, want er is zeker iets aan te doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.