Til jouw content naar de top met een animatiebedrijf

animatiebedrijf

De laatste jaren wordt het dankzij de moderne technologie steeds gemakkelijker een bepaalde boodschap te visualiseren. Alles om je heen gaat in een rap tempo voorbij, dankzij het feit dat we tegenwoordig bijna overal en op elk moment online zijn. Je hebt toegang tot zo enorm veel content, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Vanwege de toename in de snelheid van het verwerken van informatie, nemen veel mensen niet meer de tijd ellenlange teksten te lezen om te weten te komen waar een bepaald(e) product of dienst voor dient. Om die reden puilt het internet tegenwoordig uit van content die vertaald is in afbeeldingen, video’s en gifjes. Via deze weg bereikt jouw content de doelgroep op de meest effectieve manier. Heb jij een dus geweldige boodschap bedacht voor jouw product of dienst, maar geen idee hoe je dit moet vertalen in bijpassende content waardoor de doelgroep zal staan te popelen jouw product of dienst aan te schaffen? Schakel dan de hulp van een animatiebedrijf in!

 

Wat kan een animatiebedrijf voor jou betekenen?

Een animatiebedrijf beschikt over de expertise en middelen om jouw boodschap te vertalen in een bijpassende, treffende animatie die meteen duidelijk maakt wat jij graag aan de doelgroep zou willen overbrengen. Dus geen lange lappen tekst met moeilijke woorden en jargon, waarbij de meesten na het lezen van twee alinea’s het voor gezien zullen houden. Met behulp van de juiste experts wordt jouw op maat gemaakte animatie of explanimation ontworpen en gerealiseerd, uiteraard gaat alles in overleg met de klant en wordt rekening gehouden met jouw wensen en doelen.

 

Hoe gaat een animatiebedrijf te werk?

Samen met jou wordt de betreffende boodschap besproken en geanalyseerd. Het is hierbij van belang dat je een goed idee hebt van welke boodschap je precies over wilt brengen op de doelgroep. Ook is het in kaart brengen van de doelgroep van belang, hier wordt namelijk op ingespeeld bij het visualiseren en vormgeven van de gewenste content. Een animatiebedrijf kan in veel gevallen goed van pas komen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten maken van een animatie voor de promotie van een product/dienst, het in de markt zetten van een specifiek bedrijf of bijpassende instructies, nadere uitleg of gebruiksaanwijzing van een bepaald(e) product/dienst. Op basis van jouw beschreven boodschap en doelgroep, wordt een bijpassend scenario ontworpen. Dankzij dit scenario, dat uitgewerkt wordt in een animatie of explanimation, zal de doelgroep niet alleen eerder aangespoord worden actie te ondernemen, maar zal de content ook langer blijven hangen. Over het algemeen kan een animatiebedrijf drie verschillende soorten content creëren. De eerste soort is motion graphics, over het algemeen komt dit neer op geanimeerde visuele elementen die op allerlei manieren tot uiting kunnen komen. Met behulp van de tweede soort, een explanimation, kun jij jouw uitleg o.i.d. op een korte, krachtige en leuke wijze overbrengen aan de doelgroep. De laatste soort, video design, bestaat onder andere uit het toevoegen van grafische overlays, design elementen en visual effects aan een al bestaande video.

Leave a Reply

Your email address will not be published.