Wanneer het niet goed gaat in je relatie

Relatietherapie Alkmaar

Een relatie hoort iets moois te zijn. Twee mensen die van elkaar houden, iets mooiers is er niet. Toch kunnen er allemaal hobbels op de weg komen die jullie geluk in de weg staat. Jullie houden nog wel van elkaar, maar het lukt niet meer om gelukkig samen te leven. Misschien leven jullie wel compleet langs elkaar? Of hebben jullie veel te vaak ruzie? Het kan allemaal, maar het is natuurlijk niets goeds. Dit kan gelukkig opgelost worden. Eerst kunnen jullie samen proberen er uit te komen, maar het kan ook zijn dat zelfs dit niet meer werkt. Dan is er nog een laatste oplossing te bedenken.

Relatietherapie

Deze laatste oplossing om jullie relatie weer goed te laten werken, is relatietherapie. Bij relatietherapie Alkmaar kan je langskomen om samen met je partner aan je relatie te gaan werken. Eerst wordt er onderzocht wat er misgaat in jullie relatie. Door een gesprek met jullie samen of een individueel gesprek met jullie beiden gaat de therapeut proberen uit te vinden wat er dan precies niet goed gaat. Wanneer dit iets heel traumatisch is bij een partij, kan hierbij ook nog coaching ingeschakeld worden. Echter, vaak is dit niet het geval, maar levert het inzicht over wat er verkeerd gaat in de relatie al veel op. Dit is namelijk vaak al de helft van het probleem: het niet inzien wat er mis is. Wanneer er uitgevonden is wat er dan niet goed gaat, kan er gewerkt worden aan oplossingen. Hoe willen jullie het oplossen? En willen jullie het nog samen proberen of gaat het toch echt niet werken?

Erop of eronder

Relatietherapie Alkmaar kan twee uitkomsten hebben: of jullie leven samen lang en gelukkig verder, of jullie scheiden jullie wegen en gaan alleen verder. Eigenlijk zijn beide uitkomsten een vooruitgang voor jullie allebei. Op het moment dat je relatietherapie inschakelt, ben je namelijk vaak al zodanig ongelukkig met je relatie dat je niet meer weet hoe je het moet oplossen. Of je dan na de therapie gelukkig samen verder leeft, of dat je gelukkig alleen verder leeft nadat je alles geprobeerd hebt, kan allebei een opluchting zijn. Je bent namelijk in beide uitkomsten gelukkiger dan daarvoor. Echter, bij een breuk kan het natuurlijk de eerste maanden nog wel pijnlijk zijn, maar na een tijdje zal je inzien dat het zo echt beter is. Echter, we gaan er natuurlijk vanuit dat relatietherapie gewoon zal werken en dat je gewoon gelukkig verder kunt leven met je partner!

Leave a Reply

Your email address will not be published.