Wat kan moxa therapie in Utrecht voor je betekenen?

Moxa Therapie Utrecht

Bij veel praktijken voor acupunctuur kun je ook terecht voor moxa, zoals bij deze praktijk voor acupunctuur en moxa therapie in Utrecht. Deze twee van oorsprong Oosterse geneeswijzen zijn namelijk nauw met elkaar verweven, en kunnen elkaar versterken. Beiden therapie├źn vinden hun oorsprong in China, waar ze al eeuwenlang worden gebruikt om allerlei klachten te verlichten en verhelpen. Het mooie aan deze technieken is dat ze zich richten op jouw lichaam als geheel, en dat het doel ervan is om je lichaam terug in balans te brengen, waarna het zichzelf kan helen. De moxa therapie in Utrecht heeft dus een geheel ander uitgangspunt dan de bekende Westerse geneeskunst, maar werkt daarom niet minder goed. Bij Westerse geneeskunde focust men zich namelijk voornamelijk op de plek van de klacht en op het bestrijden van de symptomen, oftewel de gevolgen van de onbalans. Acupunctuur en moxa richten zich echter op de oorzaak zelf, en door deze weg te nemen kan het lichaam herstellen. Dit principe wordt al eeuwenlang in China toegepast en krijgt gelukkig ook in de Westerse wereld steeds meer bekendheid. En niet voor niet, want het geeft vaak hele bijzondere resultaten.

Hoe werkt de moxa therapie in Utrecht?

De meeste mensen weten wel wat acupunctuur is en hoe het werkt. De dunne naaldjes worden geprikt in diverse meridianen, waardoor de energie die er doorheen stroomt wordt gestimuleerd of afgeremd. Daardoor krijgen al je organen en weefsels weer de juiste hoeveelheid energie en kom je in balans. Maar hoe werkt die moxa therapie in Utrecht eigenlijk? Moxa is minder bekend dan acupunctuur, maar is tevens bedoeld om de balans in je lichaam te herstellen. Het idee achter deze techniek is dat je in je lijf een bepaalde hoeveelheid warmte en kou hebt, en als deze niet goed in verhouding zijn dat je op specifieke punten letterlijk warmte kunt toevoegen door er een brandende zogeheten moxa-stift in de buurt te houden. In combinatie met acupunctuur kan ook, in dat geval wordt de naald opgewarmd met de moxa stift, waardoor de naald de warmte doorgeeft aan de huid.

Hoe werkt moxa precies?

Door het verwarmen van specifieke delen van je lichaam komt de energie die door je meridianen stroomt meer in balans. Extra warmte toevoegen op pijnlijke plekken helpt ze sneller herstellen en vermoeide spieren ontspannen weer. Je hele lichaam kan baat hebben bij de behandeling moxa therapie in Utrecht, en dus niet enkel de plek waar de moxa stift op het opgewarmde acupunctuur naaldje zit. Dat is het mooie van beide technieken. Ze zijn echt bedoeld om je hele lichaam een boost te geven en werken veel langer en dieper door dan op het eerste oog lijkt. Veel mensen voelen zich na een behandeling heel ontspannen of juist super energiek, maar altijd meer in balans. In de dagen erna zul je dan ook merken dat er een nieuw evenwicht in je lijf ontstaat, en dat kan je helpen gezond te worden, en natuurlijk te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.