Bouwkundig advies

  Bouwkundig advies

Bij een bouwproject komt vaak heel wat kijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een wat oudere woning hebt gekocht, maar dat je hier graag een aanbouw aan wil plaatsen. Dit omdat de huidige ruimte die je in de woonkamer hebt, niet helemaal voldoet aan jouw wensen. Je moet dan met een aantal zaken rekening houden. Voor het realiseren van een aanbouw zal je waarschijnlijk een vergunning nodig hebben van de lokale gemeente. Ook zal je jezelf af moeten vragen of de aanbouw die jij in gedachten hebt ook mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat je voor de aanbouw een muur uit moet breken, maar dat de kans bestaat dat dan de gehele gevel instort wanneer je dit zou doen. Om erachter te komen of de verbouwing die jij in gedachten hebt ook echt te realiseren is, kun je een gespecialiseerd bedrijf om bouwkundig advies vragen.

Wat houdt bouwkundig advies in?

Bouwkundig advies wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld op het moment dat je graag een dakopbouw op je woning zou willen plaatsen. Bouwkundig advies kan ook ingezet worden op het moment dat je overweegt om een andere woning te gaan kopen. Het kan voorkomen dat je een al wat oudere woning hebt bezichtigd en hier een bod op hebt gedaan. Dit bod is geaccepteerd en je wil graag je hypotheek aanvragen bij de bank. Om zeker te weten dat je geen kat in de zak koopt kun je een bouwkundig rapport op laten stellen. Een bouwkundig adviseur beoordeeld dan de huidige staat van de woning. Met het blote oog kun je bijvoorbeeld niet altijd zien dat de fundering van een woning aan het verzakken is. Wanneer dit het geval is, is de vraagprijs van een woning misschien niet helemaal realistisch. Dit omdat je de woning eigenlijk grotendeels opnieuw zou moeten opbouwen, wil je ervan verzekerd zijn dat je jaren probleemloos in deze woning kunt wonen. Ook dit heeft betrekking op bouwkundig advies. Bouwkundig advies kan tevens ingezet worden bij schade.

Bouwkundig advies bij schade

Helaas kan het voorkomen dat een woning voor een gedeelte schade op heeft gelopen door een brand. Wanneer zich dit heeft voorgedaan, wil je graag dat je jouw woning, op het moment dat dit ook mogelijk is, weer kan betrekken. Omdat de schade aan jouw woning zo groot is, kan het zijn dat er eerst een deel van de huidige gevel moet worden afgebroken. Wanneer je dit namelijk niet zou doen, loop je de kans dat de gevel vroeg of laat gaat verzakken of scheuren. Ook hieromtrent kun je bouwkundig advies vragen. Tevens kan bouwkundig advies ingezet worden door een verzekeringsmaatschappij. Dit om onder andere het geschatte schadebedrag vast te kunnen stellen. Dit is van belang voor het uitkeren van het schadebedrag zodat jij de woning kan laten verbouwen zodat jouw woning weer bewoonbaar is. Bouwkundig advies kan dus voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.