Ken jij bio energetische therapie eigenlijk al?

energetische therapie

Het wint de laatste jaren steeds meer aan bekendheid, namelijk de bio energetische therapie van Praktijk True Colors. Deze therapie is erop gericht de balans en de samenwerking tussen lichaam en geest te herstellen. En dat daar een sterke relatie tussen is weten we inmiddels allemaal. Denk er maar eens aan wat er met je lijf gebeurt als je heel erg gestresst bent. Dan spannen je schouders zich aan, versnelt je ademhaling en je hartslag, etcetera. Helaas is het zo dat bij heel veel mensen chronische stress ervoor heeft gezorgd dat in hun lichaam de balans verstoord is, en met bio energetische therapie kun je die balans weer herstellen. Dit doe je in principe zelf, maar dan met de hulp van een therapeut en heel gerichte lichaamsoefeningen. Het is de kunst om echt, helemaal zelf, te leren voelen waar er zich spanning in je lichaam bevindt. Dit is voor veel mensen in het begin erg moelijk omdat ze intussen gewend zijn geraakt aan de staan waar ze zich in bevinden. Als je echter na een aantal sessies meer contact hebt met je lichaam en je gevoelens zul je er steeds sterker in worden.

Hoe werkt bio energetische therapie?

Deze vorm van holistische therapie bestaat uit een aantal onderdelen. Als eerste hebben we natuurlijk de bio energetische therapie oefeningen, welke ervoor zorgen dat de natuurlijke stroom van energie in het lichaam wordt hersteld. Deze energie zorgt er van zichzelf al voor dat je lichaam veel beter gaat functioneren en maakt dat je lichaam in balans komt. Aanvullend op deze oefeningen ga je leren hoe je mediteert, ademhaalt en hoe je aan de slag kunt met het op een gezonde manier uiten van je emoties. Dit draagt namelijk bij aan je herstel. Als je je emoties niet durft te uiten of (erger nog!) altijd wegstopt dan ben je binnen de kortste keren weer uit balans doordat je de energie vastzet in je lijf. Bio energetische therapie werkt alleen als je bereid bent naar binnen te kijken en te erkennen hoe je je echt voelt over bepaalde zaken in je leven. Alleen dan kun je ook echt in balans blijven, en dus vrij van klachten.

Welke signalen geeft je lichaam aan?

Tijdens deze therapie ga je je heel erg richten op wat je voelt, zowel emotioneel als op fysiek vlak. Je gaat opnieuw de verbinding aan met je lichaam, en de angst loslaten om zowel emoties te erkennen als pijn te voelen. Vaak verzetten we ons namelijk tegen beiden. Nare emoties willen we niet voelen, en als we pijn hebben voelen we ons daar boos en gefrustreerd over. Deze reactie houdt echter de emotie en de pijn in stand, en dat is nu precies wat je niet wilt. Daarom ga je bij Praktijk True Colors aan de slag met het herkennen en erkennen van zowel fysieke pijnen als je emoties, en leer je hoe je terug in balans komt, juist door de niet te ontkennen, maar een plekje te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.