Traumabehandeling Arnhem

Traumabehandeling Arnhem

 

Rondlopen met een trauma is erg zwaar. Vaak zonder dat je het door hebt kan een trauma uit het verleden in het heden veel invloed op je uitoefenen. Als je er klaar voor bent om je trauma te verwerken zijn er veel verschillende manieren waarop je dit kan doen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve therapie of praten met een psycholoog. Lees in dit blog meer over de manieren waarop je een trauma behandeling kan krijgen in Arnhem.

 

Dans therapie

 

Bewegen kan heel erg helpen als je een trauma wil verwerken. Het trauma zit in je lichaam en door te bewegen kan je het trauma langzamerhand uit je lichaam krijgen. Dit zal wel een tijdje duren, maar de juiste aansturing kan hierbij heel erg helpen. Er zijn mensen die zijn opgeleid tot dans therapeut en precies weten hoe dansen jou kan helpen je trauma te verwerken. Vooral als je iemand bent die veel dingen opkropt en het lastig vindt om over dingen te praten kan bewegen een goede manier voor je zijn.

 

Praat therapie

 

Over je trauma praten kan ook een goede manier zijn om je trauma te verwerken. Je kan hiervoor naar een reguliere psycholoog gaan of naar een psycholoog die gespecialiseerd is in trauma verwerking. Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt bij de psycholoog en het gevoel hebt dat je open over je trauma kan praten. Soms is praten over je trauma alleen al genoeg om je trauma te verwerken. Dit is vooral een geschikte manier van het verwerken van je trauma als je in staat bent open over je verleden te praten en hierbij niks verbergt om het rooskleuriger te maken. Een open en eerlijke houding is essentieel anders gaat het je niet helpen.

 

Paardentherapie

 

Een nieuwe therapie vorm die kan helpen bij het verwerken van je trauma is paardentherapie. Een paard is een heel slim en gevoelig dier. In de natuur leven paarden in groepen en leren ze daarom goed met elkaars gevoel om te gaan. Omdat paarden een prooi zijn voor verschillende roofdieren in de natuur, heeft een paard heel goed leren luisteren, ruiken en observeren of hij in gevaar is. Doordat een paard zo sterk reageert op zijn omgeving zal een paard als jij met hem in de bak staat ook goed jou angsten aan kunnen voelen. Het paard zal op een hele pure manier op jou reageren en zo kan de paardentherapeut er achter zien te komen waar bij jou de angst zit door te bestuderen hoe het paard op jou reageert. Dit is vooral geschikt voor mensen die niet bang zijn voor paarden en open staan voor nieuwe vormen van trauma therapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.