EMS training afvallen

EMS training afvallen

Ben jij klaar met afvallen en trainen en elke keer weer opnieuw beginnen? Wil je nu wel eens echt effectief aan de slag met je gewicht? Het is belangrijk om op een verantwoorde manier af te vallen. Daarbij is voldoende bewegen een heel belangrijke factor. De EMS training afvallen kan op een zeer effectieve manier worden ingezet om snel, maar ook effectief af te vallen.

EMS training

EMS training is een spiertrainingsprogramma dat zeer effectief kan zijn bij het verliezen van gewicht. EMS staat voor elektrische spierstimulatie, ook wel Elektro Musculaire Stimulatie en omvat een fysiek trainingsprogramma waarbij de spieren worden gestimuleerd door extra elektroden die in een pak zitten. Zowel het pak als de elektroden zijn vervolgens verbonden met een trainingsapparaat. Zo leg je in feite extra belasting op jouw spieren en is de training effectiever. Door de extra stimulans die wordt afgegeven aan verschillende geactiveerde spiergroepen is een EMS training van vijftien minuten al voldoende. Dit staat gelijk aan een krachttraining van 180 minuten!

Begeleid

Je moet de EMS training altijd onder begeleiding volgen. De extra stimulans die tijdens de training aan jouw spieren wordt gegeven is namelijk niet zonder gevaar. Het pak moet op de juiste manier afgesteld worden op jouw spieren en je moet dit altijd begeleid doen, met iemand die weet wat jouw lichaam aan kan. Bovendien hebben je spieren na de training meer rust nodig vanwege de extra belasting die zij hebben gehad. Dit betekent dat je minstens 48 uur na de training rust moet nemen. Voor de training trek je dus een speciaal pak aan, dat is verbonden met het EMS apparaat. Vervolgens begin je, begeleid, met je normale training waarbij je kiest voor het trainen van bepaald spiergroepen. Zodra je met jouw training begint gebeurt in feite hetzelfde als bij een normale krachttraining. Het verschil is echter dat het effect van je training wordt versterkt door het toedienen van elektrische schokjes. Wanneer je een spiergroep op normale manier traint gebeurt dit door een impuls die vanuit de hersenen naar de spier wordt gestuurd. Bij EMS komt deze impuls niet uit de hersenen maar uit de elektroden. Daardoor ontstaat er dus een extra belasting op de spier.

Effectief

EMS-training is als zeer effectief gebleken in verschillende situaties zoals revalidatie, herstellen van blessures en spier- en gewrichtsklachten. Maar dus ook voor afvallen. Afvallen gaat echter altijd in combinatie met een gezonde levensstijl. Combineer EMS-trainingen dus altijd met gezonde en gevarieerde voeding. Door middel van de EMS-training zullen je spieren snel sterker worden, waardoor je je vitaler en sterker gaat voelen. De trainingen gebeuren altijd in begeleiding, waarbij er naar jouw persoonlijke lichaam en verhaal wordt geluisterd. Zo kun je EMS niet alleen gebruiken om af te vallen, maar ook om jouw leven opnieuw in te richten zodat het effect blijvend is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.